KIAULPIENĖ (lot. Taraxacum, angl. Dandelion, vok. Löwenzahn)

Kiaulpienė - tai nieko nekainuojanti priemonė sveikatai gerinti.
Dauguma mano, kad kiaulpienė – visiškai nenaudinga piktžolė, kuri tik suteikia aibę rūpesčių sodininkams ir kurią reikia negailestingai naikinti.
Jei Jus kamuoja: GASTRITAS, CUKRINIS DIABETAS, KARPOS, NERIMO ATSIRADIMAS, KEPENŲ PROBLEMOS, NEURASTENIJA, TULŽIES PŪSLĖS UŽDEGIMAS, REUMATAS, GELEŽIES STOKOS MAŽAKRAUJYSTĖ – Jums padės kiaulpienė. 

Kiaulpienės lapuose esantis karotinas atsako už gerą regėjimą, odos ir gleivinių sveikatą, vitaminas C saugo organizmą nuo infekcijų ir belaikio senėjimo, vitaminas P padeda įsisavinti askorbo rūgštį ir reguliuoja nervų sistemos veiklą. Šiame augale yra ir naudingų mikroelementų, tokių kaip geležis, gerinanti kraujo sudėtį, būtinas kraujagyslėms manganas ir raminantis nervus varis. Bet svarbiausias kiaulpienės turtas – maisto skaidulinė medžiaga inulinas. Inulinas pasižymi sugebėjimu mažinti kenksmingojo cholesterolio kiekį kraujyje, reguliuoti žarnyno mikrofloros sudėtį, šalinti iš organizmo toksinus ir kenksmingas medžiagas. Inulinas labai naudingas sergantiems cukriniu diabetu, nes ši medžiaga – pripažinta priemonė, reguliuojanti cukraus kiekį kraujyje. 

Vitaminai A ir C organizme veikia kaip antioksidantai, todėl jie vertingi norint pristabdyti auglio augimą.

Medžiagų apykaitos sutrikimai:
1 valgomąjį šaukštą susmulkintų kiaulpienės lapų užpilti stikline degtinės arba spiritu, palaukti 2 savaites ir perkošti. Gerti 3 kartus per dieną po 30 lašų prieš valgį 2-3 savaites. 

Virškinimą gerinanti arbata: 
Kol dar žydi pienės, prisirinkite jų žiedų. Geriausia rinkti pievose toliau nuo kelių ir automobilių išmetamųjų dujų. Žiedus supjaustykite į dalis ir užšaldykite šaldiklyje. Rudenį ar žiemą, kai jau senai net iš tolo nebus geltonųjų saulės žiedų laukuose, arbatinuke galėsite užplikyti šaldytus pienių žiedus. Tokia arbata paskatins virškinimą, pagerins tulžies ir kepenų veiklą. 

Kiaulpienių žiedų tinktūra:
gydo daug ligų, tame tarpe ir radikulitą. Pavasarį surinkti kiaulpienių žiedus, smulkiai supjaustyti ir užpildyti indą 1/3, tada užpildyti degtine arba spiritu iki indo viršaus (šiam atveju geriausiai tiktų stiklinis indas tamsiu stiklu). Leisti nusistovėti dvi savaites tamsioje vietoje, bet ne šaldytuve. 
Gauta košele patariama įtrinti skaudamas vietas nakčiai. Po to gerai apsukti šiltu šaliku. Užtenka 2-3 kartų, kad palengvėtų radikulito skausmai. 

Efektinga priemonė žiemos metu padedanti šeimai gydytis nuo anginos, gripo ir peršalimo ligų:

500 vnt. žydinčių pienių žiedų: sluoksnis žiedų - sluoksnis cukraus, sluoksnis žiedų - sluoksnis cukraus ir t.t. iki stiklainio viršaus (cukrų apiberiame taip, kad nebūtų matyti galvučių). Paruoštą kiekį sandariai uždarome (kitaip išnyksta ypatingas subtilus aromatas, kurį išskiria žiedai) ir laikome dvi savaites saulėje. 

Kiaulpienės šaknų milteliai: 
sergant ateroskleroze ir norint sumažinti cholesterino kiekį kraujyje patariama gerti kiaulpienių šaknų miltelius. Miltelius gerkite su vandeniu po 2 gramus 3 kartus per dieną pusę valandos prieš valgį. 

Vaistai nuo kosulio: 
(ypač patinka vaikams) - 400 vnt. kiaulpienių žiedų užpilkite 2 litrais vandens, 15 minučių pavirkite ant silpnos ugnies, uždenkite ir palikite per naktį. Ryte nukoškite, tirščius nuspauskite, įdėkite 2 kg cukraus, pavirkite 1 valandą ant silpnos ugnies, po to įdėkite dvi sutarkuotas citrinas ir viską gerai išmaišykite. Kosint gerkite šių vaistų po 1 šaukštą 4-5 kartus per dieną. Sirupą galima naudoti ištisus metus, iki kito pavasario. 

Šviežios sultys: 
iš lapų, žiedų, kotelių - išspausti sultis, supilti į buteliuką ir laikyti šaldytuve galima tik savaitę laiko. Patariama gerti po vieną valgomąjį šaukštą 3 kartus per dieną (galima įpilti truputį degtinės, tada galima išlaikyti ilgiau). Patariama naudoti gerinant kepenų veiklą, didinant tulžies išsiskyrimą bei spartinant jos nutekėjimą į dvylikapirštę žarną. Taip pat patariama naudoti didinant skrandžio sulčių išsiskyrimą ir gerinant virškinimą, skatinant medžiagų apykaitą. Pienių sultys skatina virškinimą, gerina apetitą, miegą, normalizuoja kraujospūdį, stiprina žmogaus organizmą. Efektyvi priemonė nuo skorbuto, sergant mažakraujyste ir avitaminoze. (Sultis galima užšaldyti ledo maišeliuose ir naudoti visus metus). 

Kasos uždegimo gydymas:
tai veiksmingiausias būdas iš visų. Kasos uždegimas sunkiai pasiduoda gydymui, o šitaip gydantis yra reali galimybė visai pasveikti. 

Receptas:

Patariama surinkti pražydusias kiaulpienes su visais kotais. Naudojamas tik kotelis: sukarpoma 3-4 cm ilgio gabaliukais. Džioviname tamsioje vietoje. Išdžiūsta per 10-14 dienų. Prieš naudojant išdžiūvusius kiaulpienių kotelius, labai smulkiai sukarpome ir 1valg. šaukštą užpilti stikline verdančio vandens. Leidžiame nusistovėti ne mažiau nei vieną valandą. Patariama gerti puse valandos prieš valgį tris kartus per dieną. 

Pienių losjonaspuiki priemonė, giliai ir saugiai nuvalanti veido ir kaklo odą. Išsikaskite 3–4 augalus kartu su šaknimis, stiebais, lapais ir žiedais, kruopščiai nuplaukite, nudžiovinkite servetėle, supjaustykite, sudėkite į švarų stiklinį indą, užpilkite degtine (vienai stiklinei smulkintos žalumos – stiklinė degtinės), sandariai uždarykite ir 10 dienų palaikykite tamsioje vietoje. Po to antpilą perkoškite ir atskieskite virintu vandeniu (pusei stiklinės antpilo – viena stiklinė vandens). Naminiu pienių losjonu valykite veido ir kaklo odą du – tris kartus per dieną. 


Pienės lapų antpilas sustiprins plaukus:
1 valgomąjį šaukštą smulkintų pienės lapų užpilkite stikline virinto vandens, palikite pusvalandžiui kad nusistovėtų. Šia namine priemone įtrinkite plaukų šaknis.

Komentarai

Rašyti komentarą